5 HAGEN voor jou!

11 mei 2016

Zoek je een natuurlijke (groene) erfafscheiding? Dit zijn onze 5 favorieten:

1 De groene beukhaag
Een mooie haag voor ieder type tuin! Niet groenblijvend, wel bladhoudend, waardoor gedurende de seizoenen een afwisselend beeld van de tuin ontstaat. Plaats de planten al na gelang jouw keuze als enkele of dubbele haag.
Met 30 tot 60 centimeter per jaar een redelijk snelle groeier.

2 Hedera
Snel groeiende groenblijvende zelfhechtende klimplant. Neem planten van 1 meter hoog en plant 3 tot 4 planten per strekkende meter tegen een gaashekwerk. Binnen 1 tot 1,5 jaar heb je een mooie dichte groene wand. N.B. Een kant en klare haag kopen kan natuurlijk ook.

TIP: Ga eens voor de bonte Hedera helix Adam

3 De rode beukhaag
Ook hier verdord net als bij de groene beukhaag het blad, terwijl het blad wel aan de plant blijft zitten. Uiteraard net als de groene variant te planten als enkel of als dubbele haag. Het rood zorgt voor een afwisseling van kleur in je tuin en is prachtig te combineren met paars (zie foto).

TIP: Meng de rode en groene variant door elkaar.

4 Taxus
Mooie donkergroene langzaamgroeiende haag. Door de langzame groei heb je minder snoeiwerk. Wel is de plant hierdoor duurder dan een snelgroeiende conifeer. Let op: alle delen van de plant zijn erg giftig, behalve het rode vruchtvlees.

5 Laurierkers
De laurierkers groeit uit tot een mooie volle haag met een groenblijvend glanzend blad. De plant is goed terug te snoeien. Let op: ook deze plant is giftig.

Wie iedereen wil behagen, behaagt niemand (1) Wat is jouw favoriet?

P.S. Een (groene) haag combineren met een ander type schutting kan natuurlijk ook!

(1) Jean Baptiste Rousseau