Jij viert dat toch zeker ook?!

31 oktober 2017

Ik moet je iets bekennen. Afgelopen zomer was ik in Tokyo. Ho ho nog even verder lezen. Dit is nog geen bekentenis.

Tokyo dus. WOW! Ja WOW.

Een bezoek aan deze wereldstad stond op mijn bucketlist en die lijst moest nodig worden ingekort ;-). 

En nu denk je waarschijnlijk: wat moet jij als “tuin en groen mens” in Tokyo? Een giga stad in een land met sumo, sushi en sudoko. Ik bedoel: je houdt niet eens van sushi en ook niet van sudoko! En die sumoworstelaars zijn nu ook niet de lekkerste gasten om naar te kijken. Houd je toch lekker bij het maken van een tuinontwerp of verzorg gewoon die tuinaanleg en doe daar inspiratie voor op!

Ok, ik snap dat je het tenminste een beetje raar vindt en dat je mij misschien eerder ziet op een tuinreis door Groot-Brittannië,  rijdend van de ene romantische tuin naar de andere. Misschien zelfs wel in bloemetjesjurk. Wie weet ;-).

Voor mij is het alleen niet gek. Ik houd namelijk van de natuur (van groen dus) èn van steden en ik vind dat ze heel goed samengaan. Vind je het nog steeds gek?

In deze blog en ook in volgende blogs laat ik je voorbeelden uit Japan zien, waar de natuur en de stad heel goed samen gaan.

Wist je bijvoorbeeld dat heel veel stadse feesten in Japan op de één of andere manier te maken hebben met de natuur? En dat Japan zoveel feesten en vrije dagen heeft dat het jaar voorbij vliegt van het ene naar het andere uitbundige en veelkleurige festival?

Zo heb je het stokrozenfestival, de kersenbloesemfeesten en de oogstfeesten, om er maar even een paar te noemen.

In juli, als wij in Tokyo zijn, vieren de Japanners Tanabata Matsuri, het Sterrenfestival. Volgens een Chinese legende is het de enige dag waarop 2 geliefden sterren elkaar in de Melkweg kunnen ontmoeten.

Overal in de stad zien we bamboepalen. Of beter gezegd: verdorde bamboetakken. Dat is nu weer een beetje jammer. Wel zijn ze kleurrijk versiert met wensen en briefjes. 

Take me Outside Sterrenfestival Jij viert dat toch zeker ook?!

En tjonge, jonge wat hebben die Japanners veel te wensen. Ik weet alleen niet wat, want ik kan het niet lezen of vragen. En de Japanners. Tja, Engels of iets anders spreken ze eigenlijk niet.

Zo ook niet de oude man, die ons tijdens onze eerste wandeling naar een super kleurrijk versierde straat brengt. Een straat met talloze marktkramen met allerhande koop- en etenswaar en een bonte optocht van fleurige vlaggenzwaaiers, mooie majorettes en brullende motoren. Om maar even een paar dingen te noemen. 

 TakemeOutside Sterrenfesitval3 Jij viert dat toch zeker ook?!

De relatie met het Sterrenfestival? Die ontgaat me. Of gaat het op een dag als deze gewoon om ontmoeten? Ik weet het niet. Feestelijk is allemaal wel en ik word dan ook blij van de versierde bamboetakken en de vele lampions met glinsterende slingers. En super hebberig!

Dit leidt vaak tot enige nervositeit in het gezin, maar helaas voor mij (en gelukkig voor mijn gezin ;-)) zijn de gigantische lampionnen niet te koop. Extra koffers zijn vooralsnog niet nodig. 

Toch zie ik die lampionnen zo al in mijn eigen tuin hangen op mijn eerstvolgende tuinfeest. Jij ook? 

Vanaf nu vier jij toch tenminste ook één van de volgende feesten in je tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan:
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Jij viert dat toch zeker ook?!de dag dat het eerste sneeuwklokje zijn kopje door de aarde wurmt
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Jij viert dat toch zeker ook?!de bloei van de kersenboom in jouw eigen miniboomgaard,
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Jij viert dat toch zeker ook?!het zien van de eerste tulp
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Jij viert dat toch zeker ook?!
de eerste oogst uit je moestuin,
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Jij viert dat toch zeker ook?!je verjaardag! En het maakt echt niet uit wanneer deze is, lente, zomer, herfst of winter, het kan altijd!

Of nog beter. Je viert nu gewoon de herfst. Want dan hoeven je niet zo lang te wachten….

Je kunt natuurlijk ook gewoon jouw wensen op kleurrijk papier schrijven en ergens in een boom hangen? Doet dit dan wel goed zichtbaar hé. In de voortuin of in de achtertuin, zodat iemand jouw wensen oppikt ;-). Laat je even weten of ze uitkomen? Ik ben heel benieuwd! 

Nieuwsgierig naar meer inspiratie voor jouw tuin, buurt of stad? Laat het hieronder even weten, dan komt deze in het vervolg gewoon vanzelf naar je toe. 

Je voornaam

Je email