Wat als je een ton krijgt?

22 oktober 2017

Een ton? 100.000 euro?

Nee, nee, niet zo money driven. Ik bedoel natuurlijk een regenton. 

Kom, nu niet gelijk stoppen met lezen. Die regentonnen zijn ook te gek, hip en super cool!

Je ziet het nog niet? Je denkt alleen maar: wat moet ik nu met zo’n lelijk ding?

Ja? Dan moet je zeker verder lezen, want ik ga je laten zien dat “die dingen” helemaal niet ugly hoeven te zijn en ik vertel je wat jij kunt met een regenton en wat ik van “die dingen” vind.

Om maar met dat laatste te beginnen. Stiekem vind ik regentonnen superleuk. Allereerst gewoon voor de sier. Er zijn namelijk hele mooie exemplaren te koop en ik houd nu eenmaal van mooi.

Take me Outside trendy regenton 1 Wat als je een ton krijgt? pure rain Wat als je een ton krijgt?

Maar ik vind ze ook leuk omdat een regenton overtollig water opvangt. Heel handig met dat, soms toch wel natte, Nederlandse weer.

En zeker tof als de hemelwaterafvoer van je schuur geen aansluiting op het riool heeft. Zo voorkom je die modderpoel onder aan je regenpijp…

Het water uit de ton kun je aan je planten even. Zo heb je dus weer gratis water! Ik schreef er al eerder over.

Nu schijnt het water ook beter te zijn voor je planten. Dus hee, daar heb je reden nummer 3.

Maar die muggen dan? Het is toch een fantastische broedplaats voor muggen?

Ok, ik heb er zelf nog geen. Hij staat nog op mijn wishlist, zoals je misschien al weet, maar als je de ton goed afsluit en zorgt dat er geen modder in komt te staan, schijn je hier niet of nauwelijks last van te hebben.

En wat denk je dan die modderpoel onder aan je regenpijp? Denk je dat die muggenlarven daar niet in gaan zitten? En dan moet je nog maar afwachten wanneer dat water daar wegtrekt. Dat water uit die ton gooi je gewoon weg (bij je planten natuurlijk), wanneer jij dat wilt.

hippe regenton Wat als je een ton krijgt?  Druppelregenton e1501747784295 Wat als je een ton krijgt?

Als ik dus een ton zou krijgen, zou ik daar erg blij van worden.

P.S. Wel graag de XALA, De Garantie Design 2 in 1 regenton soft round of de Pure Randrop. Ja, sorry, die vind ik nu eenmaal erg mooi!

Van onder naar boven en van links naar rechts.
De Credenza 2 in 1 regenton en werkblad van XALA.be, de Garantia design 2 in 1 regenton en plantenbak soft round en de Garantie design 2 in 1 regenton en plantenbak recht (bron waterton.nl en rondomton.nl), de Pure Raindrop van Bas van der Veer (helaas niet meer verkrijgbaar).