Tuinvoornemens? Hoe maak je ze waar?

10 januari 2016

Wil jij graag je tuin veranderen? En heb je moeite om dit waar te maken? Misschien helpt ook jou de tip van Lars Duursma ‘Goede voornemens? Maak ze belachelijk klein’. Of anders gezegd: Grote doelen? Vertaal ze naar minigewoontes! Het illustrerende voorbeeld van Ben Tiggelaar is echt prachtig.

Zaterdagochtend
Stel je wilt meer aan je conditie werken. ‘Neem jezelf dan niet voor om elke week tien kilometer hard te lopen, maar trek elke zaterdagochtend, als de wekker gaat, je hardloopkleren aan. Meer niet. Misschien loop je de eerste of tweede zaterdag wel de hele dag in je sportkleding door het huis. Maar de derde zaterdag denk je: ach, ik kan eigenlijk ook best een stukje rennen.’ Geweldig!

Tuinbroek?
HALLO, denk je nu vast. Moet ik nu echt iedere zaterdag mijn tuinbroek aantrekken, zodat ik misschien de derde zaterdag in de tuin aan de slag ga? Dat kan toch niet waar zijn? Ik heb niet eens één groene vinger (of tuinbroek) en daarbij de kostbare tijd die ik heb, steek ik liever in mijn familie, mijn vrienden en mijzelf.

HELEMAAL MEE EENS!!! Maar hoe dan wel?

Knippen!
Knip simpelweg je tuinplannen op in stukken en koppel deze aan minigewoontes.

1. Voor de nodige tuinspiratie
Let tijdens een familie- of vriendenbezoek eens op het groen, maak een kletspraatje over de tuin of plan een groen uitje. Zo krijg je een beeld van wat je leuk vindt en van wat handig is voor jouw tuin.

2. Voor het tuinontwerp
Kijk op momenten dat je achter de computer zit, zoals nu ;-), naar de tuinencollectie van Take me Outside of maak zelf gemakkelijk in een paar Clicks je eigen tuinontwerp. De derde keer heb je vast een tuinontwerp dat bij jou past.

3. Voor de tuinaanleg
Ga stap voor stap, laat eerst je terras aanleggen met wat gras en bouw je tuin daarna uit met bijvoorbeeld bloemen, bomen en pergola’s. Telefoon bij de hand en gelijk een afspraak maken? Bel 0611 64 93 60!

Op naar een succesvol tuinjaar!