Help, een tuin! Tuintrends 2017

6 februari 2017

Erger jij je op de één of andere manier aan je tuin? Aan het gebrek aan privacy of het gebrek aan groen? Aan het lelijke zicht vanuit je huis op je tuin?

Wil je dit jaar nu echt die tuin, die 365 dagen mooi is, uitnodigt om buiten te zijn en plezierig is om in te verblijven? Lukt het je alleen niet om uit te zoeken wat er allemaal gaande is op tuingebied? En al helemaal niet om dit goed te vertalen naar je eigen tuin? 

Ik help je graag om jouw tuin mooier te maken dan jij voor mogelijk houdt en zet de tuintrends voor 2017 graag voor je op een rij. Wij zien er 10!

1. TUIN ZONDER GRENZEN
De scheiding van binnen en buiten is verleden tijd. Groen gaat naar binnen en buiten is een extra kamer van het huis. Een plek om te koken, te eten, te spelen, te koken, te relaxen of te werken.

2. DE PERSOONLIJKE TUIN
Net zoals je huis of je kleding laat je tuin zien wie je bent en wat jij belangrijk vindt.

3. DE ANDERE TUIN
Saai is uit en lef is in. Mensen willen inspireren en geïnspireerd worden. Durf jij jouw tuin anders in richten?

tuinzondergrenzen Help, een tuin! Tuintrends 2017 Takemeoutside informele werkplek Help, een tuin! Tuintrends 2017

4. DE “BRUINE” TUIN
Bruin is ook een kleur. Het is een bekende uitspraak van tuinarchitect Piet Oudolf. Met de waardering voor grassen en het wisselen van de seizoenen dringt deze kleur steeds meer onze tuinen in. De aandacht voor wit (vrede) en paarstinten blijft. Deze wisselen af met felle kleuren, zoals rood.

5. DE NETTE TUIN
Marie Kondö dringt door tot in de tuin. En dit gaat niet over strak geschoren hagen. Nee, dit gaat over geluk vinden in wat je doet en niet in wat je hebt. Wil jij een Marie Kondo tuin? Ga aan de slag met deze 10 tips!

Je voornaam

Je email

Plus: ontvang af en toe tips in je mailbox

bruinetuin Help, een tuin! Tuintrends 2017 Kondotuin Help, een tuin! Tuintrends 2017

6. SERVICE (MET OF ZONDER ABBONEMENT)
Iedere week (of maand) een boeket bloemen (Bloomon) aan huis bezorgt. Een biologische moestuin bestellen (Moestuinshop) of zelfs een hele tuin (Take me Outside). Tegenwoordig kan het allemaal en bestellen we ook in de tuinenwereld steeds meer online.

7.  ALLES IS LIEFDE
De liefde voor groen groeit. Steeds meer organisaties zetten zich in voor groen, zoals Let it Grow, Operatie Steenbreek, Justdiggit en De groene stad. Aan de andere kant groeit de liefde voor steen. Best iets om je zorgen over te maken. Het leidt tot wateroverlast en tot warme steden. Een onderhoudsvrije tuin ok, maar dan gelijk helemaal bestraten? Dat kan ook anders. En dat is beter voor je omgeving en voor jou. Ontvang 5 tips voor een onderhoudsvrije groene tuin.

Je voornaam

Je email

Plus: ontvang af en toe tips in je mailbox

8. DE EETBARE TUIN
We willen weten wat we eten. Dus telen we buiten (en binnen) onze eigen groenten, kruiden en fruit.
DSC 0504 Help, een tuin! Tuintrends 2017 garden bathing bettina makley Help, een tuin! Tuintrends 2017

9. DE SLIMME TUIN
Het bestaat al even. Het Smart garden systeem van Gardena. Je houdt via je smartphone of je tablet precies in de gaten hoe jouw tuin ervoor staat en reageert direct door de besproeiing of de robotmaaier in te schakelen. Ik denk echter dat we op dit gebied nog meer kunnen verwachten.

10. DE GEZONDE TUIN
Vanuit Japan overgewaaid naar de tuin: Forest Batting. Of in het specifieke geval van de tuin: Tuinbaden. De tuin als medicijn. Een verblijf in de natuur prikkelt al je zintuigen en vermindert stress. Healty is the new whealty.

Welke van deze 10 trends kies jij? Laat je het ons even weten? Meerdere trends kiezen kan natuurlijk ook.

Heb je hulp nodig om te bepalen wat je wel (en wat je niet wilt) in je tuin? Onze Gratis Checklist kan je hierbij helpen!

Je voornaam

Je email

Plus: ontvang af en toe tips in je mailbox.
Bron: Grow 365 Garden Media Group, http://www.stylink.nl/blogs/trends/tags/id/138-lidewij-edelkoort
Beeldmateriaal: southshoredecoratingblog, takemeoutside, tuin Piet Oudolf, gardenlove, takemeoutside, Garden Batting by Bettina Makley