Tuinontwerpen tips en trucs stap 1

14 februari 2018

Lieve Valentuin,

Misschien heb ik je de laatste tijd een beetje verwaarloosd. Maar weet je, mijn liefde voor jou gaat nooit verloren. Met jou wil ik altijd samen zijn.

Kijk ik in je ogen, dan voel ik vlinders in mijn buik. Kijkt een ander in je ogen dan zie ik groen van jaloezie.

Lief lief dakterras, lief balkon, lieve tuin en lieve buitenkamer. Julie zijn mijn toevluchtsoord. Mijn alles. Hoe kon ik je zo weinig aandacht geven en zo leeg en verlaten achterlaten?

Is jouw buitenruimte ook de liefde van je leven, maar heb je deze de laatste tijd een beetje verwaarloosd? Gewoon omdat het winter is of omdat je misschien iets te druk bent met andere dingen?

Twijfel nu niet langer en ga vandaag nog aan de slag met jouw tuin. Voor je het weet is het weer lente. En dan wil jij toch ook lekker genieten van een mooie tuin.

En weet je wat? Ik help je hier graag bij.

In deze blog “Tuinontwerpen tips en trucs stap 1” vertel ik je hoe je in één weekend heel gemakkelijk een moodboard maakt, waarin al je tuineisen en -wensen samenkomen.

Hierdoor:
– krijg je in 1 weekend je tuinwensen van jezelf en van je familieleden in beeld
– heb je een mooi document in handen waar je degene die jouw tuin ontwerpt mee op pad kunt sturen en
– heb je grote kans dat jij deze lente en zomer nog van je tuin geniet.

Testimonial Jordy en Christine Tuinontwerpen tips en trucs stap 1

Zeg nu zelf. Wat wil je nog meer?

Hoe je dit doet? Ik leg het je uit aan de hand van een paar simpele stappen en trucs. Ik kwam er op door het lezen van een artikel over Tricia Guilds www.designersguild.com in het blad Residence www.residence.nl.

Tuinontwerpen tips en trucs stap 1:

  1. Neem een groot vel papier, lijm en een dikke pen of stift.
  2. Verzamel woon- en/of tuintijdschriften.
  3. Knip de foto’s die je aanspreken uit en plak deze op het vel papier.
  4. Houd rekening met de schaal. Wil je een groot groen grasveld en weinig tegels, dan krijgt dit groene gras ook meer ruimte op je vel.
  5. Zorg dat je niet meer dan 3 of 4 kleuren gebruikt.
  6. Laat de kleur van de tegels en de kleur van de schutting aansluiten op de kleur van je vloer en wanden in je woonkamer. Zo lijkt alles groter. N.b. een groene haag past overal.
  7. Laat een accentkleur uit je woonkamer terugkomen in je tuin. Zo creëer je eenheid én wordt je tuin spannender.
  8. Diepe, warme kleuren geven een klassieke uitstraling. Lichte of felle kleuren voor een moderne en roze en lila geven je tuin een vrouwelijke touch, terwijl blauw, grijs, zwart en bruin een meer mannelijke uitstraling aan je tuin geven.
  9. Vraag je familieleden hetzelfde te doen.
  10. Discussieer niet over jullie moodboards. Dan kom je meestel geen steek verder ;-). Laat een tuinontwerper aan de hand van jullie moodboards een tuinontwerp maken waar jullie allemaal blij van worden.

Testimonial Yu Lan Tuinontwerpen tips en trucs stap 1

P.S. Ken je nog iemand die zijn of haar Valentuin heeft verwaarloosd? Deel dit bericht. Ik denk dat hij of zij je heel lief gaat vinden.

Nog een beetje meer hulp nodig? Download het Gratis E-Book van Zandbak naar Droomtuin. Met dit boek ontdek je welke tuin bij jou past, krijg je simpele tips en tricks om anders naar je tuin te kijken en ontvang je 3 manieren om aan extra geld te komen voor je tuin.

Je voornaam

Je email

Ebook visual2 kopie 430x275 Tuinontwerpen tips en trucs stap 1