Think Big, Think Wild, Think Now!

13 oktober 2015

In de lente zie je overal de sneeuwklokjes, narcissen en blauwe druifjes de grond uitschieten en dan denk ik: Hé getver, weer te laat met het planten van de voorjaarsbollen. Herken je dit? En denk jij dan ook dit moet anders?

Ik wel. Vorig jaar gaan dan ook op 31 december tientallen blauwe druifjes en boshyacinten de grond in. Net op tijd, aldus de verpakking. Voldaan wordt het Nieuwe Jaar ingeluid om vervolgens vol spanning het voorjaar af te wachten. En wat denk je?

Na een wat langzame en moeizame start verschijnen er overal blauwe druifjes en boshyacinten! Het geluk kan niet op. De tuin kleurt prachtig blauw. Reden te meer om het dit jaar nog beter te doen.

Doe je mee? Met deze 4 stappen gaat dit zeker lukken:

1 Think Big

Ga voor grote aantallen. Neem een grote bloempot en plant hierin bijvoorbeeld 40 bollen van één soort. Leuk voor op het terras of als welkom bij de voordeur.

2 Think Wild

Meng verschillende soorten door elkaar en plant deze tussen bestaande beplanting, zoals bijvoorbeeld de bodembedekkers of in het gras. Hoezo heb je geen plaats voor bloembollen?

3 Think Now

Bollen hebben tijd (en vorst nodig) om te groeien, dus koop of bestel je bloembollen nu en ga nog dit weekend aan de slag (ook al gaat 31 december ook nog).

4 Think man (or woman) en zet deze aan het werk. In dit geval: mijn eigen man, maar een ander kan natuurlijk ook. Tip: Wees niet te kritisch over de plek van de bollen, dit kan spanning geven en verplaatsen kan altijd nog ;-).

Later deze week: onze favoriete voorjaarsbollen!