Een tuin vanaf € 96,66/mnd

Begrijp me goed. Ik ben geen voorstander van lenen (behalve voor een huis). Lenen kost geld. Maar ik snap dat de hypotheekregels de laatste jaren zo zijn aangescherpt dat het niet altijd mogelijk is om een hypotheek af te sluiten die de kosten voor je huis èn je tuin dekt.

Ik begrijp ook dat je geen zand en modder op je nieuwe vloer wilt en dat je ervoor wilt zorgen dat de allerkleinsten in je tuin blijven en dat je na je verhuizing gewoon wilt genieten van je huis èn van je tuin.

Daarom deel ik graag het bericht dat Claudia Voogt-Zondag mij stuurde met jullie.

‘ Hoi Marianne, ik heb je website bekeken, gaaf! Alleen staat er bij Tuin & Hypotheek dat je 105% mag financieren binnen de hypotheek en dat klopt niet. Vanaf 2018 is dat nog maar 100%. Als financieel adviseur viel mijn oog hier natuurlijk meteen op ;-).

En mag ik je misschien een tip geven?
Als er geen ruimte is binnen de hypotheek is een persoonlijke lening misschien wel mogelijk. De rente hiervan is ook fiscaal aftrekbaar! En zo’n lening is ook nog eens snel geregeld. Daarbij betaal je i.t.t. een hypotheek geen afsluitkosten, hoef je niet naar de notaris en is de looptijd korter, waardoor de uiteindelijke kosten lager zijn.’

TOP DAT IEMAND ZOMAAR FEEDBACK GEEFT!

Ik heb Claudia vervolgens gevraagd wat ik dan bijvoorbeeld per maand betaal bij een looptijd van 5 jaar voor*:
– een tuin van € 5.000,00. Dit is € 96,66 per maand.
Totaal betaalde rente in 5 jaar € 800,00. Fiscaal voordeel € 384,00 **. Werkelijk betaalde rente € 416,00.
– een tuin van € 7.500,00. Dit is € 144,99 per maand.
Totaal betaalde rente in 5 jaar € 1.200,00. Fiscaal voordeel € 576,00 **. Werkelijk betaalde rente € 624,00.
– een tuin van € 10.000,00. Dit is € 193,33 per maand.
Totaal betaalde rente in 5 jaar € 1.600,00. Fiscaal voordeel € 768,00 **. Werkelijk betaalde rente € 832,00.

Wil je een tuinhuis of een extra berging financieren met een lening? Of een prieel, een terrasoverkapping of een vijver misschien? Of gewoon kleurrijke planten in je tuin en meer weten over jouw persoonlijke situatie?

Vraag dan vrijblijvend online je offerte aan. 

Je ontvangt dan een telefoontje van Claudia of van één van haar collega’s.  Zij nemen de offerte-aanvraag met je door, waarna je vrijblijvend een offerte op maat ontvangt. Na ontvangst van je getekende offerte en de benodigde stukken, betaalt de bank het bedrag aan je uit. 

Snel aan de slag met het kiezen van jouw droomtuin?

CTA Bekijk de tuinen lang Een tuin vanaf € 96,66/mnd

* Uitgaande van een rente van 6%. Deze is ter indicatie en kan hoger of lager zijn per aanbieder. De rente wordt door de aanbieden bepaald aan de hand van een persoonlijke financieringsprofiel
** Fiscaal voordeel bij 52% inkomensbelasting.

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Claudia Voogt-Zondag, Erkend Financieel Adviseur, RegioBank ZondagAdvies.