Ik ga uit mijn dak!

5 augustus 2017

“Ik ga uit mijn dak!” roept mijn dochter van 7. “Er zijn zoveel mooie bloemen!”

Zo grappig.

Wat ze aan het doen is?

Gewapend met knipschaar en mand loopt ze door de Bloemen Pluktuin de Sfeerstal te Nieuwveen en stelt een prachtig boeket samen. Een gladiool, een goudsbloem, een dahlia, de tak van een vlinderstruik, venkel. En natuurlijk leeuwenbekjes. Haar favoriet.

Mooi hé? Zegt ze als we klaar zijn.

Heel mooi!

Wij bezoeken de Sfeerstal nu al een paar jaar minstens 1 maal per jaar en dit met heel veel plezier.

Voordat we gaan plukken, strijken we eerst even neer op het grote tuinterras van het Theehuis tussen de Everts en de Hendrik Groens (je weet wel de vrolijke ondeugende bejaarden uit het boek Zo lang er leven is) en drinken we thee uit vintage kopjes en eten we huisgemaakte appeltaart of koek.

Ikke tenminste. Mijn dochter rent vrijwel direct de tuin in richting trampoline, skelter, schommel en klimtouw. Ik heb er geen kind meer aan ;-). Zo kan ik rustig van de zon en het uitzicht genieten en lekker even onthaasten.

20170803 140044 e1501959041492 Ik ga uit mijn dak! 20170803 155222 e1501959262489 Ik ga uit mijn dak!

Op de terug weg rijden we, als het even kan, via Noorden en halen we op Voorweg 34 voor € 2,00 per bos prachtige blauwe ridderspoor. Één van mijn favorieten!

Als we thuis zijn gaat alles hup in de vaas en genieten we nog lekker lang na!

TIP 1
De Sfeerstal heeft ook een Bed&Breakfast. En daarnaast kun je er ook terecht voor vergaderingen, workshops, een lekkere lunch of een high tea of high wine. De Sfeerstal ligt midden in het Groen Hart en is goed bereikbaar van Amsterdam Zuid en bijvoorbeeld Woerden. Voor meer informatie www.sfeerstal.nl.

TIP 2
Voor de paardenliefhebbers onder ons. Rijd ook eens langs de Riga Ranch, een paardenmelkerij, en laat je verrassen. Voor meer informatie www.rigaranch.nl.

Wil jij uit je eigen dak gaan in je eigen tuin?

Download het GRATIS E-Book “Van Zandbak naar Droomtuin”

Ebook visual2 kopie Ik ga uit mijn dak!

En ontvang af en toe leuke tips in je mailbox!

Zin om wel heel gemakkelijk je eigen tuin te ontwerpen?

Kies een tuin en pas deze aan aan jouw persoonlijke wensen! Heel veel plezier!