HELP, een tuin bij mijn huis!

21 november 2017

Een tuin bij je huis. Het is de droom van velen. Misschien ook wel jouw droom. Maar wat als die droom uitkomt?

Wat houd dat eigenlijk in een tuin? Volgens de Van Dale is een tuin een omheind stuk grond met bloemen, planten en andere gewassen. In het specifieke geval van een nieuwbouwhuis is echter niets minder waar.

Hoezo omheind en hoe zo planten? Onkruid bedoel je zeker?

Ben je er ingetuind? Nee, dat zou ik niet willen zeggen. Net als bij je keuken en je badkamer heb je gewoon nog lekker alle vrijheid om je tuin helemaal naar jouw smaak en ideeën in te delen en in te richten.

Wat wel goed is om te doen, is om van te voren na te gaan wat je nu eigenlijk gekocht hebt, aan tuin, bedoel ik, dus. Hierbij zijn een paar dingen handig om van te voren even te checken.

CHECK: de ligging van je tuin t.o.v. de zon

Ben je een zonaanbidder? Dan is een tuin op het zuiden een logische keuze. Je hebt dan vroeg in het voorjaar zon en kunt tot ver in het najaar van die zon genieten. 

Ben je een werkende zonaanbidder? Dan kun jij ook goed uit de voeten met een tuin op het westen. In de ochtend, als je aan het werk bent, heb je schaduw. Aan het eind van je werkdag geniet je lekker in je eigen tuin van de laatste zonnestralen.

In een kleine tuin op het noorden heb je vaak geen zon. Is de tuin voldoende diep, dan kun je je terras achterin de tuin leggen.

In een tuin op het oosten geniet je vooral van de ochtendzon. In de avond koelt de tuin snel af door dat de zon achter het huis verdwijnt. Leg ook hier het terras achter in je tuin.

N.B. Welke tuin je ook kiest. Er zijn altijd planten die groeien en bloeien in jouw tuin!

CHECK: de afmetingen van je tuin

Je zult niet de eerste zijn die schrikt van de afmetingen van zijn tuin. Check daarom de maten van je tuin. Dit is zeker handig als je overweegt een uitbouw te nemen.

Blijft er nog genoeg tuin over naar je zin? Heb je er geen idee bij of twijfel je? Neem gerust even contact met mij op, dan kijk ik gewoon even met je mee. Oh en vergeet niet: ook met een kleine tuin kun je hele leuke dingen doen!

Heb je een grote tuin? Dan kun je voor financiële verrassingen komen te staan, wanneer je je tuin gaat of laat aanleggen en inrichten.

Groot of klein, verrassingen in kosten zijn niet fijn. Wil je meer weten over de kosten voor het aanleggen van je tuin? Kijk dan eens op onze website onder “Wat kost een tuin? of stel gratis, snel en gemakkelijk je eigen tuin samen en zie direct wat jouw tuin kost!

Je kunt het jezelf ook heel gemakkelijk maken en een tuin kiezen uit één van onze voorbeeldtuinen. Ook hier zie je wat het kost om de tuin door ons aan te laten leggen!

CHECK: wat er in de totaalprijs van je huis zit

Zo voorkom je die nare onnodige (financiële) verrassingen! Kijk, ik ben gek op verrassingen, maar ik heb echt een bloedhekel aan financiële verrassingen, die een extra aanspraak doen op je budget.


En nu hoor ik je denken. Hoezo verrassingen? Die tuin is toch gewoon kaal. Ja dat klopt, maar ook die kale tuin kan jou verrassen, waardoor je voor onverwachte kosten komt te staan. Wil je dit voorkomen?

Vraag dan de checklist “Voorkom Verrassingen (en onverwachte kosten)” aan. Je doet er jezelf een groot plezier mee!

Je voornaam

Je email