Extra geld voor je tuin!

28 november 2017

Uit eigen ervaring weet ik dat geld best wel een ding is bij het aanleggen en inrichten van je tuin.

Kijk, dat dromen over je tuin dat gaat vaak wel goed. Ik bedoel: een leuke overkapping, een tuinhuis, meerdere sfeervol aangeklede terrassen. Je ziet het zo voor je, mooi hè, maar dan … Altijd is er weer dat verrekte (sorry voor mijn woordkeuze) geld dat roet in het eten gooit.

Om je te helpen aan extra geld te komen, geef ik je in mijn Gratis E-book van “Zandbak naar Droomtuin” 3 manieren om aan extra geld te komen. Ook vind je informatie over dit onderwerp op mijn website (zie de pagina Tuin & Hypotheek en Een tuin voor 96,66/mnd)

Over één manier heb ik je dit jaar nog niets vertelt. En dan mag ik wel opschieten, want dat jaar is zo weer om. 

De belastingvrije schenking.

In 2015 heb ik over dit onderwerp iets over op Facebook gezet. Omdat ik dacht, ja leuk die belastingvrije schenkingen. Maar hoe kaart je dit nu aan bij je ouders? Pap, mam, kun je dit jaar even € 5.320,– op mijn rekening storten en oh ja, liefst voor half april, want anders is het plantseizoen voorbij.

Best wel gênant, toch? Vandaar dat ik toen maar even ben gaan googlen.

Eerst tikte ik in: “Hoe maak je een moeilijk onderwerp bespreekbaar?”. Dit leverde onderwerpen op als drank en drugs. Dat schoot niet op.

Daarna heb ik de vraag maar iets directer ingetypt: “Hoe vraag je je ouders om geld?”. Hiermee belandde ik op een website voor scholieren op een artikel met de veelbelovende titel “Ouders hebben meer geld dan je denkt, troggel dat af”. Ik vind er de volgende tips:
tip 1 chanteer de nieuwe vriendin van je vader
tip 2 verkoop de sieraden van je moeder
tip 3 ga huilen
tip 4 deel geslaagde tactieken en succeservaringen met je vrienden
Hmm de belastingvrije schenking hebben die scholieren kennelijk dus nog niet ontdekt.

Heb jij er iets aan? Weer Hmm. Ik denk dat het subtieler kan. Misschien helpen deze 5 tips die jou op weg:
tip 1 Pap, zie jij je kapitaal ook zo graag groeien?
tip 2 Mam, vorig jaar telde de belastingdienst xxx (verzin een hoog getal) belastingvrije schenkingen, daar moeten wij dit jaar toch bij kunnen horen?
tip 3 Pap, Mam, is het niet tijd om jullie vermogensbelasting te verminderen? 
tip 4 Mam, lijkt jou fruit uit eigen tuin ook zo leuk en heb je geen zin in al het werk?
En tot slot tip 5: deel deze blog met je ouders (of grootouders;-)).

En kom je er nu nog niet uit? Dan kun je altijd nog de nieuwe vriendin van je vader chanteren (of je vader chanteren met zijn nieuwe vriendin) en gaan huilen ;-). 

Meer weten over belastingvrij schenken? Ga naar de pagina GeforTUINeerde Ouders.

Is dat extra geld “een kat in het bakje” met deze tips. Start dat met het ontwerpen van jouw tuin met de tuinontwerptool van Take me Outside of maak het jezelf gemakkelijk en kies één van de voorbeeldtuinen  of leg je zelf helemaal in de watten met het alles in één totaalpakket.