Even op verhaal komen…

23 april 2018

Zojuist thuisgekomen van een cursus Storytelling van Rémi van der Elzen. Hartstikke leerzaam en buitengewoon goed.Voor mij alleen best inspannend. Ik ben moe en heb even niets meer te vertellen.

Nu kan ik mij voorstellen dat je nu denkt. Dat kan toch niet het idee zijn van die cursus. Daarom stel ik je al vast maar even gerust. Het komt goed…

Uitgeput plof ik neer op op de bank en grijp naar de I-pad. Even lekker gedachteloos surfen. Ik log in op mijn email account en vind een bericht van Pinterst: “Doe inspiratie op met deze 18 populaire ideeën.” Ik klik en denk meteen: Wauw! Dit is mooi! Het gaat om een foto van een kleine achtertuin.

Wat is er nu fraai aan een achtertuin? Ik snap dat je dit zegt. Het is toch allemaal vaak een beetje hetzelfde. Maar hier niet. Deze tuin is echt anders. Ik vertel je graag waarom. Je haalt er vast ideeën uit voor in je eigen tuin.

De wanden in deze tuin zijn maagdelijk wit. Het frisse groen steekt er mooi bij af. Klimplanten wringen zich in bochten en slingeren zich een weg naar boven. Op de vloer liggen wijsgrijze betontegels in verschillende maten, ogenschijnlijk willekeurig, tussen wintergroene bodembedekkers. 

Aan de rand van het terras staan evenwijdig aan het huis op gelijke afstand van elkaar midden drie bomen. Daar is goed over nagedacht. Het zicht op het achtergelegen huis is weg en je privacy is verzekerd.

Achterin de tuin staat een bruingrijze tuinbank. Het is geen standaard bank. Deze is rond en omringd door groen. Op de bank liggen zachte comfortabele kussens. Grote en kleine. Quasi nonchalant.

Graag plof ik neer op die ronde bank en kijk ik naar het huis, terwijl ik de geur op snuif van kalmerend groen en luister naar het klaterend geluid van het water dat uit de muur stroomt en het geritsel van de bladeren aan de drie bomen.

Het is een rustgevend geluid dat het lawaai uit de buurt doet verdwijnen. Ik droom weg in mijn stadse oase en kom helemaal tot rust. Misschien wel na een lange dag met een cursus Storytelling, waarvan ik even op verhaal moet komen…

P.S. Het gaat om de foto hieronder. 

top 14 garden reading nook designs start a easy backyard decor project idea 9 680x570 430x360 Even op verhaal komen...

image via diycraft.org

Meer inspiratie opdoen voor je tuin? Download het E-book Van Zandbak naar Droomtuin en ontdek:

Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Even op verhaal komen...welke tuin bij jou past
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Even op verhaal komen...3 manieren om aan extra geld te komen voor je tuin en
Take me Outside enkele blaadje e1485025212799 Even op verhaal komen...praktische ideeën voor een kindvriendelijke tuin.

Je voornaam

Je email

Plus: ontvang af te toe leuke groene tips & tricks in je mailbox!

Rémi van der Elzen, Bureau TIB.