Achter de (tuin)schermen

9 mei 2016

Hoe het begon
Het verhaal van de tuin van Jordy (zelfstandig ondernemer, algemene directeur Jobfinity) en Christine (accountmanager reclemeburo) begint met een eerste kennismaking op de bouwplaats. Het is niet alleen een kennismaking met Jordy en Christine. Het is ook een kennismaking met hun toekomstige woonomgeving: het huis, de tuin, de ligging, de bezonning en de omliggende bebouwing.

Net als in VTwonen tv
Altijd een leuk moment! De ontvangst van het tuinmoodboard. Waarom leuk? Aan de hand van het moodboard van Jordy en Christine worden hun ideeën goed zichtbaar en daardoor bespreekbaar. En heel fijn: bij mij wordt altijd de creativiteit geprikkeld en borrelen de ideeën al op.

Take me Outside GS 45 215x382 Achter de (tuin)schermen Take me Outside moodboard Jordy Christine 215x121 Achter de (tuin)schermen  Achter de (tuin)schermen

Op ‘huisbezoek’ in Amsterdam.
Het is plezierig om de woonstijl van de bewoners te zien en deze zo beter te leren kennen. Zit je niet te wachten op een bezoek aan huis of tuin? Foto’s sturen kan natuurlijk ook.

Aan de slag: van ideeën naar ontwerp.
Jordy en Christine twijfelen tussen gebogen en rechte lijnen in hun tuin. Daarom zijn er 2 tuinontwerpen gemaakt. Één met ronde vormen en één met rechte lijnen. Beide tuinontwerpen hebben een onderverdeling in eten, spelen en loungen en veel ruimte voor bloemen. Ook rond het terras. Zo zit je niet aan het groen, maar in het groen! De stapstenen van het tuinpad benadrukken de lengte van de tuin.

Take me Outside tuin recht JordyChristine23112016 0000 215x583 Achter de (tuin)schermen      Achter de (tuin)schermen

Bespreken voorstellen
Spannend moment! Wat vinden Jordy en Christine van de 2 ontwerpen voor hun tuin.

“We dachten eerst, begrijpt Marianne wat we bedoelen? We waren blij verrast met de presentatie van de tuinontwerpen en het fotomateriaal.”
Jordy en Christine

Recht of krom?
De keuze valt op het model met de rechte lijnen! Het terras ligt in dit ontwerp over de volle breedte van het huis. Hierdoor kan de eettafel geplaatst worden aan het gesloten deel van het huis en blijft het zicht vanuit het huis op de tuin, én op de speelplek van de kinderen, vrij. Borders met beplanting omzomen de terrassen. Een deel van de border aan het grote terras laten we voorlopig vervallen. Hierdoor kunnen Olivia, en straks ook Sofie ;-), rechtstreeks vanaf het terras de tuin in rennen.

Kiezen beplanting
Na het overeenkomen van het basisontwerp en de bijbehorende prijs is het tijd voor het vaststellen van de beplanting. De ambitie is hoog. Als inspiratie geldt de beplanting uit één van de tuinen van de Chelsea Flower Show 2016 in mooie pasteltinten, die prachtig kleuren bij het antraciet van de bestrating en de schutting. In verband met de nog jonge kinderen zoeken we alternatieven voor de giftige planten.

SMART GARDEN13 Achter de (tuin)schermen

Lieve postbode
Niet alle planten zijn verkrijgbaar bij onze standaard leveranciers en kwekers. Lang leven het digitale tijdperk! Googlen, klikken en bestellen maar.

Genieten!
En dan is het zover. De aanleg van de tuin! De werkzaamheden duren ongeveer een week. Bij Jordy en Christine leggen we de tuin aan nog voordat zij het huis betrekken. Zo genieten zij bij de oplevering van hun nieuwbouwwoning van het huis én van de tuin! 

‘Het is heerlijk om met vrienden in de tuin te zitten of lekker in de zon een kop koffie te doen of die eerste barbecue in de zomer. En Olivia, die vindt het heerlijk om te schommelen, met haar fiets of step door de tuin te rijden of rond te rennen met vriendjes en vriendinnetjes.’

‘Het is plezierig dat de tuin in één keer is aangelegd zonder onderbrekingen en dat de planning is nagekomen. We zijn echt zo blij met de tuin, heel fijn. De afgelopen dagen hebben we buiten al zo genoten, echt heerlijk.‘
Jordy & Christine

Lieve Jordy, Christine, Olivia en Sofie,

Met heel veel plezier heb ik aan jullie tuin gewerkt. Ik blijf jullie volgen en ben heel benieuwd hoe de tuin er in het voorjaar uitziet. Heel veel dank voor het gestelde vertrouwen en tot snel! Marianne Timmer, Take me Outside.

Take me Outside tuin Lieve postbode 239x430 Achter de (tuin)schermen  Take me Outside tuin JordyChristine Achter de (tuin)schermen