3 tips waardoor jouw tuin net zo aantrekkelijk wordt als een kale man!

14 augustus 2017

Een kale man vinden we dus sexy. Het wakkert ons moederinstinct aan. Nu weet ik niet of die mannen daarop zitten te wachten ;-). Maar goed. 

Het gebrek aan een kapsel zorgt ook voor een intensere kennismaking. Dat vinden de mannen dan misschien weer wel leuk. ;-). Bij afwezigheid van een grote bos met krullen, kijken we als eerste naar de ogen. Ik vertelde je het al in mijn eerdere blog “Kaal is niet SEXY”. 

Einde betoog. Geen (haar)speld tussen te krijgen.

Een kale tuin daarentegen en dan zo eentje die helemaal van voor tot achter en van links naar rechts bestraat is, is NIET sexy. Het betekent hitte, herrie en nattigheid.

Niet cool. Punt.

Gelukkig kun jij hier zelf iets aan doen! Wil je weten wat? Kom, lees verder, dan laat ik je 3 dingen zien die jij kunt doen waardoor jouw tuin super aantrekkelijk wordt.

leeftuin11 3 tips waardoor jouw tuin net zo aantrekkelijk wordt als een kale man! 500124650012475001248 300dpi 328x219mm C NR 4951 3 tips waardoor jouw tuin net zo aantrekkelijk wordt als een kale man!

1 MIXEN EN MATCHEN

Hoe groot of klein je tuin ook is, wissel grijs (tegels) af met groen (bomen, struiken of planten). Nu hoor ik sommigen van jullie (niet teveel hoop ik) al denken: ja maar daar heb ik nu echt helemaal geen zin in. Veels te veel werk!

Relaxzzzz… ik snap het. Die kale man is natuurlijk ook een stuk minder aantrekkelijk als jij het bent die steeds zijn kale hoofd met opkomende stoppels moet scheren (of heb ik het fout en doe jij dat wel?).

En ja, na je ervaring met AH moestuintjes, waar meer dan de helft het niet overleefd, begrijp ik wel dat je even klaar bent met groen.

Stop, hoeft niet! Er is heel mooi groen waar je helemaal niets aan hoeft te doen. Echt? Ja, echt! Je kunt ze rustig een paar weken alleen laten als je op vakantie gaat, zonder dat er iets gebeurd.

En ja, dat kun je nu misschien weer niet zeggen van die sexy kale man van je.

Sorry kon het even niet laten. Grapje… Dus nu weer even serieus.

Take me Outside trendy regenton 1 3 tips waardoor jouw tuin net zo aantrekkelijk wordt als een kale man!

Regenton Credenza van XALA.be.

2 BEWAAR WATER VOOR LATER

Toch weer even terug naar die kale man. We verdrinken in zijn ogen. Kennelijk wordt het ons dus allemaal iets te veel.

Wel nu, datzelfde heb je dus eigenlijk na een fikse regenbui. Het wordt gewoon allemaal even een beetje teveel. Snap je. En dan loopt de boel over of onder.

Gelukkig kun je er heel gemakkelijk iets aan doen. Ik geef je 3 manieren:

1 Plaats een regenton.
De ton vangt een teveel aan water op en dit water gebruik je later weer om je planten water te geven, die makkelijke, je weet wel.
En weet je wat ook nog zo leuk is? Je hebt super hippe te gekke regentonnen. Staat ook nog op mijn wishlist….

2 Neem een Hydroblob.
Een wat? Een bob? Wat vertelt ze me nu? Nee, een blob. En ja sorry, het wordt even technisch.

Één Hydroblob infiltratieblok absorbeert circa 220 liter (22 emmers) water en behoudt dit water voor je tuin. Het is net een hele grote spons. Handig hé? En ja, je kunt er ook meerdere in je tuin leggen. En ze zijn nog betaalbaar ook.

3 Maak je dak groen.
Je weet wel, plant van die leuke kleine groene (of rode) vetplantjes op je garage of schuur. Staat super leuk, ziet er mooier uit dan zo’n saai grijs dak en het beschermt je dak, zodat dit langer mee gaat.

Eh, vergeet je niet iets? Oh ja, zo’n groen dak houdt natuurlijk water langer vast. Loopt het water niet allemaal te gelijk je tuin in.

P.S. Je kunt een sedumdak zelf aan leggen of wij kunnen het voor je doen. Check wel altijd even bij je aannemer of jouw dak het extra gewicht aan kan.

prachtige combi met rode beuk 3 tips waardoor jouw tuin net zo aantrekkelijk wordt als een kale man!

 

3 HERRIEREMMERS
Wat zijn dat nu weer? Herrieremmers.

Oordoppen? Kan, maar hee nee, dat wil ik je niet aan doen. Hoe moet je dan dat goede gesprek met die sexy man van je volgen ;-)?

Wat je wel kunt doen?

1 Neem een geluidwerende schutting.
Hoor jij je buren net iets vaker dan je lief is of is het die drukke weg waar jij je aan stoort? Goed nieuws. Er zijn schuttingen die geluid absorberen en isoleren. Ik noem er 2. Het Kokowall geluidscherm of de Greenwall geluidschermen.

Tip: Laat ze begroeien met je favoriete klimplanten en je hebt een mooie groene aanwinst voor jouw droomtuin.

2 Kies een groenblijvende of bladhoudende haag.
Wist je dat een groene haag geluid absorbeert? Ga daarom eens voor een groene haag in plaats voor een schutting.

En weet je wat nu zo leuk is?
Een haag is een prima huis voor vogels en die vogels kunnen weer heel mooi fluiten. Iedere dag weer. Dus hoe slecht jij er ook uitziet, er zal altijd iemand zijn, die naar je fluit ;-). Kan je dag niet meer stuk, toch?

3 Plant een (slag)boom.
Ergens las ik. “Er is maar één boom die goed werkt tegen verkeersgeluid: een slagboom.” Vond ik wel grappig. Maar gelukkig niet altijd helemaal waar.

Vergelijk je tuin eens met je woonkamer. Als er niets in staat. Klinkt het geluid hard en hol en kun je elkaar moeilijk verstaan. Datzelfde geldt eigenlijk voor je tuin.

Is je vloer volledig bestraat en zijn de wanden helemaal van beton of hout, dan heb je meer last van geluid dan wanneer er bomen, struiken en planten in je tuin staan.

En daarbij luister ik liever naar het geluid van ritselende bladeren en tjilpende vogels, dan naar verkeersgeluid. En jij?