Kaal is niet SEXY!

13 augustus 2017

Sommigen van jullie zie ik nu schrikken. Ja jullie daar, mannen zonder haar. Echt niet nodig hoor. Relax!

Ik heb het niet over kale mannenhoofden. Nee, die zijn natuurlijk onweerstaanbaar aantrekkelijk, mannelijk en sexy! Kun je al weer opgelucht ademhalen? Mooi!

Nu ben je misschien wel nieuwsgierig waarom vrouwen kale mannen sexy vinden? Ik ook.

Met even googelen vind ik 2 redenen.
1. Ons moeder instinct komt naar boven bij het zien van een kaal mannenhoofd, omdat het ons doet denken aan een schattig babyhoofdje.

2. Een kaal hoofd zorgt voor een intensere kennismaking.
Bij gebrek aan haar, kijken wij namelijk als eerste naar de ogen (en daar verliezen wij ons dan kennelijk in?).

Dit alles natuurlijk als ik het allemaal goed gelezen en begrepen heb (1).

Maar goed, terug naar waar ik het eigenlijk met je over wil hebben, de kale tuin. Dat is dus écht niet sexy! Ik bedoel, waar kijk je dan naar bij een eerste kennismaking? Een hoop zand?

Krijg je al hartstochtelijke warme super hete gevoelens? Ik niet. Ja als het zand wit is en ergens op een strand op Bali of Ibiza ligt of zo.

Maar goed, uit die kale tuin kan nog wel iets moois bloeien. Neem nu die ander kale tuinen, die kale tuinen voor het leven, zou je kunnen zeggen.

Ze zijn helemaal betegeld (én dan ook echt helemaal) en voorzien van hoge houten, kunstof of betonnen schuttingen. Ze zijn zo geboren en zullen nooit uitbloeien tot iets moois.

In mijn eerste pilotproject zien 4 van de 5 tuinen er zo uit :-(.

Wat was ik teleurgesteld! Daarom ben ik mijn bedrijf niet gestart! Ik gun iedereen prachtige heerlijke droomtuinen, geen oersaaie kille graftombes! Daar hebben we nog lang genoeg de tijd voor om in te liggen. Niet dan?

DAT KAN ANDERS. Dit is echt NIET sexy en zeker niet onweerstaanbaar aantrekkelijk! En weet je waarom niet? Ik kan je vele redenen noemen. Ik noem er hier 3. Maar goed nieuws. Je kunt aan alle 3 iets doen en daarmee wordt jouw tuin misschien wel net zo onweerstaanbaar aantrekkelijk als die kale man.

blaadjes horizontaal Kaal is niet SEXY!blaadjes horizontaal Kaal is niet SEXY!

Nu al aan de slag met die kale tuinen om deze bijvoorbeeld te voorzien van een sappige groene haag, een leuk en gezellig terras met patroontegel of een boom en een vijver misschien? Bekijk de tuinen, kies de tuin die bij jou past en pas deze gratis, snel en gemakkelijk aan aan jouw persoonlijke wensen!

CTA Bekijk de tuinen lang Kaal is niet SEXY!

blaadjes horizontaal Kaal is niet SEXY!blaadjes horizontaal Kaal is niet SEXY!

3 REDENEN WAAROM EEN KALE TUIN NIET SEXY IS

1 HITTE
Gaan we het nu toch nog heet krijgen? Ja dat gaan we, maar helaas niet van opwinding.

In een betegelde tuin loopt de temperatuur eerder op dan in een groene tuin. En wist je dat mede hierdoor de temperatuur in jouw stad tussen de 4 en 7 graden hoger kan zijn, dan op het omringende platteland (1). Is het eindelijk mooi weer en kun je eindelijk eens lekker buiten zitten, kun je het niet uit te houden van de hitte en branden jouw lieve kleine koters hun voeten op je terras. Dat wil je toch niet?

2 HERRIE
Hier kun je natuurlijk zeggen. Zo’n baby produceert ook aardig wat decibels en dat vinden we ok. De meesten van ons blijven tenminste zo’n baby-tje erg schattig vinden. 

Maar zeg nu zelf. Hoe leuk is het wanneer jij net denkt even rustig buiten op je terras in het zonnetje te kunnen gaan zitten, weg van alle stress en samen met die sexy kale man van je, terwijl tegelijkertijd je buurkinderen met een grote zwaai de achterdeur openslaan en het gedaan is met alle rust? Jouw rust.

Of je huis ligt toch even iets dichter bij die drukke weg dan je dacht, de wind staat net de verkeerde kant op en nu hoor je al die auto’s voorbij razen. Hoe balen is dat? 

Een kale betegelde tuin omringd met houten of betonnen schuttingen absorbeert geen geluid. Bomen en ook planten, struiken, bloemen en dat prachtig fluwelen gazon, absorberen juist wel geluid. Dat scheelt herrie in de tuin! Vergelijk het met de gordijnen en de vloerkleden in je huis. 

En daarbij: waar luister jij eigenlijk liever naar? Ritselende bladeren en fluitende vogels of vroemende auto’s en brommende motoren?

3 NATTIGHEID
Nu zou je kunnen zeggen. Je raadt het waarschijnlijk al. Dat schattige kleine baby’tje produceert ook veel nattigheid en daar zeuren we toch ook niet over. Hier gaat het toch echt wel even om iets anders. Iets dat niet zo maar is op te lossen met een pak luiers.

Soms blijft het water een aantal dagen staan. Het riool kan het vele water niet aan en zo’n stenen tuin neemt geen water op. Handig als je net je fiets uit het schuurtje moet halen. En als het water gezakt is, wat dan? Hoe ziet je schuur eruit, hoe je schutting en hoe je net nieuwe tuinmeubelen? Lekker schimmelig?

En wat als je net een feestje hebt gepland? Ga je het afzeggen of ga je iedereen bellen dat ze op teenslippers moeten komen? Dit wil je toch ook niet?

Dus waar ga jij voor? Hitte, Herrie en Nattigheid? Of laat je iets moois opbloeien in die kale tuin van je? Laat het mij even weten!

In mijn blog 3 tips om jouw tuin net zo aantrekkelijk te maken als een kale man” laat ik jou zien wat jij kunt doen om deze hitte, herrie en nattigheid te lijf te gaan.

Nog wat tips en inspiratie nodig voordat je met jouw saaie zandvlakte aan de slag gaat? Download het GRATIS E-Book en zet de eerste stap naar jouw droomtuin!

Je voornaam

Je email

Plus: ontvang af en toe leuke tips & tricks voor jouw tuin!

NEE BEDANKT, IK WIL GEEN DROOMTUIN!

(1) Zie www.famme.nl.

(2) Wil je precies weten hoe dit zit? Ga naar https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/warmte-eilandeffect-van-de-stad-utrecht.

pimp de schutting 1 n.jpg Kaal is niet SEXY!

Kaal is niet SEXY! Foto googlesearch